Să mâncăm sănătos devine Mandimu Mai multe despre Mandimu

Broccoli gratinat

Broccoli gratinat

35 min 25 min Ușor 2 porții

Cui nu i-ar plăcea broccoli – o legumă atât de ușor de gătit. Broccoli-ul este nemaipomenit de gustos gratinat, în combinație cu cartofi dulci. Această rețetă va fi pe placul aproape oricui, deoarece se potrivește oricărei ocazii. În plus, nici nu am menționat toți nutrienții conținuți în această bunătate.

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

355 kcal 19g proteine 16g grăsimi 35g carbohidrați

Ingrediente

broccoli, cartof-dulce, oua, smantana, usturoi, sare, piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 °C.

Umpleți o oală mare cu apă pe jumătate. Decojiți cartofii dulci și tăiați-i în felii de grosime de aproximativ 0,5 cm. Spălați broccoli-ul și tăiați-l în buchețele.

Introduceți buchețelele de broccoli și cartofii dulci în apa clocotită și fierbeți 2 minute la foc mediu. După ce s-au fiert, mutați legumele într-un vas de copt mic (20 cm × 30 cm).

Între timp, bateți ouăle, împreună cu usturoiul zdrobit și smântâna pentru gătit și turnați acest amestec peste legumele din vasul de copt. Presărați cu sare și piper și coaceți la 170–180 °C, timp de 15–20 de minute.