Să mâncăm sănătos devine Mandimu 🩵

Cartofi dulci „prăjiți”

Cartofi dulci „prăjiți”

35 min 25 min Ușor 2 porții

Nimic nu se poate compara cu mâncărurile nemaipomenit de colorate – ca să vă bucurați de mai multe culori, încercați această rețetă de cartofi dulci „prăjiți”. Veți petrece doar un scurt timp cu prepararea și depinde doar de dvs. cu ce veți condimenta cartofii. Noi ne-am decis să condimentăm doar cu sare și boia afumată, însă nu există un condiment greșit în privința acestor cartofi! Uimiți-i pe toți cu o garnitură vizibilă de la distanță.

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

340 kcal 4g proteine 14g grăsimi 50g carbohidrați

Ingrediente

cartof-dulce, ulei-de-masline, paprika-afumata, sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Decojiți cartofii dulci și clătiți-i. Tăiați-i cu un cuțit ascuțit sub forma unor cartofi prăjiți lungi.

Într-un bol mare, amestecați cartofii dulci cu uleiul de măsline, sare și boiaua, astfel încât să fie complet acoperiți în ulei ca să nu se ardă în cuptor.

Coaceți cartofii aproximativ 10 minute, apoi scoateți-i din cuptor și întoarceți-i, pentru a se coace pe toate părțile uniform.

Coaceți încă aproximativ 10 minute și pe cealaltă parte și apoi serviți.