Să mâncăm sănătos devine Mandimu 🩵

Cloud bread

Cloud bread

45 min 30 min Medie 8 porții

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

309 kcal 17g proteine 25g grăsimi 4g carbohidrați

Ingrediente

oua, crema-de-branza, sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 160 °C.

Pregătiți-vă două boluri, în care veți separata ouăle. În bolul cu albușuri, adăugați puțină sare și bateți albușurile până se vor întări și vor crește în volum ca o zăpadă.

În cel de al doilea bol, bateți gălbenușurile cu crema de brânză, până se va crea o spumă bogată. Amestecați apoi spuma de gălbenușuri cu zăpada de albușuri. Tapetați tava cu hârtie de copt și, cu ajutorul unei linguri de lemn, formați plăcințele* pe tavă. Coaceți cloud bread la 150–160 °C, timp de 25–30 minute. După ce s-au copt, lăsați plăcințelele să se răcească.

Plasați plăcințelele pe masă și, pentru servire, adăugați între două plăcințele puțin pesto, șuncă uscată spaniolă, mozzarella, roșii, avocado și salată de valeriană.

*Câteodată, plăcințelele nu se pot forma sau aluatul se lasă. Nu vă faceți griji – ajunge doar să întindeți aluatul în tavă, iar, după ce s-a copt, să îl tăiați sub forma unor cercuri.

RECOMANDARE

Puteți servi cloud bread cu orice doriți. Noi iubim cloud bread-ul dulce, cu gem de casă și brânză dulce.