Să mâncăm sănătos devine Mandimu 🩵

Desert cu budincă de dovleac
Adaugă la favorite

Desert cu budincă de dovleac

46 min 6 min Medie 6 porții

Facem un apel la toți iubitorii de dovleac! Vă prezentăm o rețetă unde veți putea folosi piureul de dovleac, iar rezultatul chiar merită. Bucurați-vă de un desert nemaipomenit, cu budincă de casă și brânză de vaci.

Valori nutriționale la o porție/bucată

197 kcal 13g proteine 4g grăsimi 29g carbohidrați

Ingrediente

oua, cascaval, stevia, lapte-de-orez, miere, amidon-de-porumb, piure-de-dovleac, sare, condimente-de-dovleac

Mod de preparare

Într-un bol, bateți ouăle și apoi puneți-le deoparte. Îndulciți brânza de vaci cu stevia și plasați-o deoparte. Într-o oală mare, turnați laptele, adăugând mierea și amidonul de porumb.

Bateți întregul amestec cu un tel și apoi aduceți la punctul de fierbere. Fierbeți totul 3 minute, amestecând în continuu.

Adăugați apoi o jumătate din amestec către ouăle bătute și turnați-le înapoi în oală. Fierbeți totul la foc mediu încă 3 minute.

Apoi, stingeți focul, adăugați piureul de dovleac, sarea și condimentele.

Pregătiți-vă 6 pahare și umpleți-le mai întâi cu un strat de budincă, apoi cu două linguri de brânză de vaci, urmând un alt strat de budincă și, la final, o lingură de brânză de vaci.

Plasați desertul în frigider timp de minim 30 de minute. La final, decorați desertul rece cu condimente și serviți.