Să mâncăm sănătos devine Mandimu Mai multe despre Mandimu

Dovlecei la cuptor

Dovlecei la cuptor

40 min 30 min Ușor 4 bucăți

Putem prepara dovlecelul în multe feluri diferite, însă noi iubim dovleceii la cuptor. Chiar dacă această rețetă este nemaipomenit de simplă, nu vă va dezamăgi niciodată. Dovleceii la cuptor vor fi savurați atât de cei mici, cât și de cei mari și îi puteți prepara în multe variante diferite. Noi ne-am străduit să creăm o rețetă cu cât mai puține calorii.

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

182 kcal 20g proteine 9g grăsimi 5g carbohidrați

Ingrediente

dovlecel, rosii, usturoi, busuioc, oregano, carne-de-curcan, mozzarella, sare, piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Pregătiți-vă o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Tăiați dovleceii pe lungime în două jumătăți și plasați-i pe hârtia de copt.

Coaceți dovleceii la 170–180 °C, timp de 10 minute.

Până ce se vor coace dovleceii, amestecați pasta de tomate cu cățeii de usturoi și oregano, presărând cu sare și piper.

Scoateți dovleceii din cuptor, ungeți-i cu acest amestec, adăugați feliile de șuncă și mozzarella rasă.

Coaceți dovleceii încă 20 de minute, apoi scoateți-i din cuptor, decorați cu busuioc proaspăt și serviți.