Să mâncăm sănătos devine Mandimu 🩵

Mămăligă cu ciuperci și năut

Mămăligă cu ciuperci și năut

60 min 15 min Medie 4 porții

Toți cunoaștem mămăliga, o parte indispensabilă a copilăriei noastre. Aceasta, în mod natural, nu conține gluten, însă este plină de vitamine și de fibre. Încercați-o în combinația netradițională, cu ciuperci și năut, și nu o să vă vină să credeți cât de sățioasă poate deveni.

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

468 kcal 17g proteine 14g grăsimi 64g carbohidrați

Ingrediente

ciuperci, usturoi, naut, ulei-de-rapita, cimbru, oregano, supa-de-legume, lamaie, lapte-de-soia, mamaliga, mozzarella, sare, piper

Mod de preparare

Înmuiați ciupercile minim 30 de minute în apă. Apoi, scurgeți apa, tăiați ciupercile și tăiați-le în bucățele mici. Tăiați usturoiul în feliuțe, scurgeți năutul și clătiți-l.

Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de rapiță și adăugați ciupercile și năutul. Căliți totul la foc mediu spre mare aproximativ 3–5 minute până ciupercile vor elimina apa excesivă.

Adăugați cimbrul, oregano-ul și usturoiul feliat, călind încă 1 minut.

Turnați încă aproximativ 150 ml de supă de legume și zeama de lămâie, condimentând cu sare și piper. Dați flacăra aragazului la mare și aduceți supa la punctul de fierbere. Apoi, dați flacăra la mediu și fierbeți totul aproximativ 3 minute.

Într-o altă oală, aduceți laptele și restul supei (1500 ml) la punctul de fierbere.

Adăugați mămăliga, dați focul la mediu și fierbeți 4–5 minute, amestecând încontinuu. Odată ce mămăliga începe să se închege, adăugați mozzarella și îndepărtați de pe foc.

Împărțiți mămăliga în 4 boluri și serviți cu ¼ din amestecul de ciuperci.