Toți cunoaștem mămăliga, o parte indispensabilă a copilăriei noastre. Aceasta, în mod natural, nu conține gluten, însă este plină de vitamine și de fibre. Încercați-o în combinația netradițională, cu ciuperci și năut, și nu o să vă vină să credeți cât de sățioasă poate deveni.
Mămăligă cu ciuperci și năut
60 min
15 min
Medie
4 porții
Rețetă
Valori nutriționale la o porție/bucată
468 kcal
17g proteine
14g grăsimi
64g carbohidrați
Ingrediente
- 60 g de ciuperci uscate la alegere (sau 300 g proaspete)
- 3 căței de Usturoi
- 200 g de năut semipreparat
- 2 linguri de Ulei de rapiță
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1650 ml de Supă de legume
- 2 linguri de suc de lămâie
- 500 ml de Lapte de soia (poate fi înlocuit cu lapte de vacă cu conținut scăzut de grăsime)
- 250 g polenta instantanee
- 50 g de mozzarella light (se rade fin)
- sare
- piper