Să mâncăm sănătos devine Mandimu Mai multe despre Mandimu

Nuggets de pui

Nuggets de pui

30 min 20 min Ușor 3 porții

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

355 kcal 29g proteine 10g grăsimi 33g carbohidrați

Ingrediente

pui, iaurt-grecesc, turmeric-curcumin, fulgi-de-porumb, sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190°C.

Până se încălzește cuptorul, curățați pieptul de pui și tăiați‑l fâșii.

Pregătiți‑vă două castroane: în primul castron, amestecați iaurtul cu turmericul și cu puțină sare, iar în al doilea fărâmițați fulgii de porumb.

Plasați carnea de pui în castronul cu iaurtul și amestecați bine, pentru ca toate bucățile să fie acoperite uniform.

Apoi, dați fiecare bucată prin fulgii de porumb.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și plasați bucățile pe aceasta.

Coaceți nuggets‑urile la 180–190°C, timp de aproximativ 20 de minute. Înainte de servire, asigurați‑vă că bucățile de carne s‑au copt uniform.

Porționați nuggets‑urile pe 3 farfurii și serviți.

RECOMANDARE

Serviți nuggets‑urile cu un dip, pe care îl puteți pregăti prin mixarea acestor ingrediente: 200 g de roșii tăiate din conservă, o mână de roșii uscate în ulei, 1 linguriță de zeamă de lămâie, 1 lingură de miere, busuioc proaspăt, 1 lingură de ulei de măsline, 1 cățel de usturoi, o jumătate de linguriță de ardei iute chili și 100 g de nuci caju înmuiate peste noapte.