Să mâncăm sănătos devine Mandimu Mai multe despre Mandimu

Piure de cartofi și morcovi

Piure de cartofi și morcovi

55 min 40 min Ușor 6 porții

Vă plac culorile pe farfurie? Dacă da, o să vă placă rețeta noastră de piure de cartofi și morcovi. Aceasta se poate prepara în 15 minute și veți avea nevoie doar de câteva ingrediente de bază. În plus, morcovii vor conferi piureului o culoare superbă portocalie și, combinat cu untul clarificat, veți primi o doză mare de vitamina A. Înainte de servire, recomandăm să decorați piureul cu frunze de pătrunjel mărunțite sau cu ceapă verde.

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

230 kcal 8g proteine 1g grăsimi 47g carbohidrați

Ingrediente

morcov, cartofi, lapte, unt-clarificat, sare

Mod de preparare

Curățați morcovii și cartofii și tăiați-i în cubulețe egale.

Fierbeți cubulețele în apă cu sare până vor deveni moi.

Scurgeți apa și zdrobiți morcovii și cartofii cu o paletă pentru piure. Treptat, turnați lapte fierbinte și bateți cu un mixer de mână.

Adăugați în piure unt clarificat, pentru ca acesta să devină mai delicat, și adăugați sare după gust.

Serviți piureul cu carne, pe post de garnitură.