Să mâncăm sănătos devine Mandimu 🩵

Prăjitură cu ricotta, banane și făină de hrișcă
Adaugă la favorite

Prăjitură cu ricotta, banane și făină de hrișcă

80 min 50 min Medie 16 porții

Vă place să luați gustări, dar doriți să vă controlați aportul caloric? Prăjitura noastră cu ricotta nu vă va face să vă simțiți vinovați. Este ușoară, pufoasă și se topește în gură. În plus, făina de hrișcă nu îngreunează digestia ca alte tipuri de făină, iar prăjitura nu conține o lingură de zahăr în plus.

Valori nutriționale la o porție/bucată

181 kcal 6g proteine 7g grăsimi 21g carbohidrați

Ingrediente

banane, ricotta, oua, miere, lapte, faina-de-hrisca, praf-de-copt, ciocolata-neagra, sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 °C.

Se amestecă o banană cu ricotta, gălbenușul de ou, mierea și laptele într-un blender.

Se toarnă amestecul într-un castron, se adaugă făina și praful de copt și se amestecă totul.

Se topește ciocolata în cuptorul cu microunde sau la bain-marie și se amestecă în aluat.

Batem albușurile cu un praf de sare până la un albuș tare, pe care îl încorporăm cu grijă în aluat cu o spatulă de bucătărie.

Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă și tapetată (20x30 cm). Se taie a doua banană în fâșii lungi sau felii și se întinde uniform peste aluat.

Coaceți prăjitura la 165-175 °C timp de 45-50 de minute.

Se lasă prăjitura finită să se răcească și se taie în 16 bucăți egale.