Să mâncăm sănătos devine Mandimu 🩵

Pui cu turmeric și lapte de cocos

Pui cu turmeric și lapte de cocos

45 min 30 min Ușor 4 porții

Rețeta perfectă pentru prânz.

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

384 kcal 26g proteine 26g grăsimi 10g carbohidrați

Ingrediente

pui, morcov, ceapa, usturoi, ulei-de-masline, conopida, turmeric-curcumin, curry, supa-de-legume, lapte-de-nuca-de-cocos, pastai-de-fasole, sare, piper

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui în fâșii. Se curăță și se taie morcovii în felii. Se toacă mărunt ceapa. Se stoarce usturoiul.

Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie adâncă, se adaugă ceapa tăiată mărunt și se prăjește aproximativ 2 minute la foc mediu. Adăugați conopida și morcovii tăiați în tigaie și sotați încă 5 minute.

Adăugați în tigaie usturoiul pisat, turmericul și condimentele de curry și turnați deasupra stocul de legume. Se fierbe timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, cu capacul pus.

Între timp, se încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o a doua tigaie, se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe și se prăjește timp de aproximativ 10 minute la foc mediu.

Adăugați pieptul de pui prăjit în tigaia cu amestecul de legume, turnați laptele de cocos, adăugați fasolea și fierbeți conținutul tigăii timp de 5-10 minute la foc mediu.

Împărțiți puiul gata preparat în 4 porții, asezonați cu sare și piper după gust și serviți.