Să mâncăm sănătos devine Mandimu 🩵

Somon cu cartofi
Adaugă la favorite

Somon cu cartofi

30 min 20 min Ușor 5 porții

Ar trebui să includem peștele în alimentația noastră cât mai des posibil. Ce zici de somon și cartofi cu aromă de miere, ghimbir și ardei iute? Poftă bună!

Valori nutriționale la o porție/bucată

650 kcal 45g proteine 31g grăsimi 47g carbohidrați

Ingrediente

cartofi, somon, ulei-de-masline, ghimbir, chilli, miere, mustar, sare, piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Până se preîncălzește cuptorul, fierbeți cartofii în apă cu sare, până vor deveni moi.

Presărați somonul, ungeți‑l cu ulei și plasați‑l pe tavă cu pielea în jos.

Pregătiți o glazură din ghimbir, ardei iute, miere, muștar și piper.

Apoi, întindeți glazura peste somon și coaceți‑l la 170–180°C, timp de 15–20 de minute.

Serviți somonul cu cartofii fierți.

RECOMANDARE

La final, presărați cartofii cu puțin arpagic proaspăt. Cartofii fierți pot fi înlocuiți și cu o salată de cartofi.