Să mâncăm sănătos devine Mandimu Mai multe despre Mandimu

Somon la cuptor „en papillote”

Somon la cuptor „en papillote”

35 min 15 min Ușor 2 porții

Savurați la masă acest somon perfect copt, fără multă grăsime – încercați rețeta noastră de somon la cuptor, cu spanac și ciuperci. Această rețetă nu doar că va fi pe placul oricărui gurmand, dar, totodată, nu conține pic de lactoză. În plus, prin alegerea diferitelor garnituri, veți putea obține mereu o nouă rețetă. Încercați să serviți somonul cu cartofi la cuptor, cu legume la grătar sau, poate, doar cu pâine integrală. Ce garnitură veți alege astăzi?

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

492 kcal 31g proteine 40g grăsimi 2g carbohidrați

Ingrediente

somon, chilli, ulei-de-masline, spanac, ciupercis, lamaie, sare, piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 °C.

Pregătiți-vă două coli de hârtie de copt. Pe partea inferioară a hârtiei de copt, plasați spanacul și ciupercile tăiate felii.

Așezați somonul peste spanac și ciuperci, presărați cu sare și piper, adăugați chilli și uleiul de măsline.

Îndoiți cealaltă jumătate a hârtiei de copt peste somon și rulați marginile, astfel încât să creați un buzunar.

Așezați somonul împachetat astfel pe o tavă și introduceți-o în cuptor.

Coaceți somonul la 165–175 °C, timp de 15 minute.

Serviți somonul cu orez, cartofi la cuptor sau pâine integrală.