Să mâncăm sănătos devine Mandimu Mai multe despre Mandimu

Supă cremă de morcovi cu ardei iute

Supă cremă de morcovi cu ardei iute

45 min 35 min Ușor 4 porții

Ai chef de o supă puțin mai picantă, cu un iz de Asia? Atunci nu uitați să încercați această rețetă de supă de morcovi cu ardei iute, care vă va încânta cu siguranță papilele gustative.

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

305 kcal 5g proteine 19g grăsimi 30g carbohidrați

Ingrediente

morcov, ceapa, ardei-iute, ulei-de-masline, supa-de-legume, lapte-de-nuca-de-cocos, lime, paine-integrala, sare, piper

Mod de preparare

Decojiți morcovii și tăiați‑i cubulețe mici. Mărunțiți ceapa și ardeiul iute.

Încingeți o lingură de ulei de măsline într‑o tigaie, adăugați ceapa, călind‑o la foc mediu, timp de 4 minute.

Apoi, adăugați morcovii și ardeiul iute, călind la foc mic încă aproximativ un minut.

Turnați peste supa de legume, aduceți la fierbere și fierbeți la foc mic, până ce morcovii vor deveni moi (aproximativ 30 de minute).

După aceea, opriți focul, turnați laptele de cocos și pasați totul cu un blender de mână.

La final, strecurați supa printr‑o strecurătoare, adăugați coaja unei lime și condimentați cu sare și piper.

Împărțiți supa în 4 farfurii și serviți cu felii de pâine prăjită.

RECOMANDARE

Puteți completa supa cu semințe de dovleac prăjite sau cu semințe de susan și câteva frunze de pătrunjel.