Să mâncăm sănătos devine Mandimu 🩵

Supă cu praz, cartofi și pătrunjel

Supă cu praz, cartofi și pătrunjel

40 min 25 min Ușor 4 porții

Supa este una dintre cele mai bune mâncăruri, care ne încălzește la suflet. Sunteți de acord? Noi da. Din acest motiv, ne-am decis astăzi să vă prezentăm rețeta supei noastre preferate – supa cu praz. Aceasta este deosebit de gustoasă și vă va face bine la corp și la suflet, deoarece prazul este un așa numit „superfood” – are efecte benefice asupra sistemului nostru nervos, ajută la digestie, la tensiunea ridicată, la infecții, dar acționează și ca antioxidant.

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

99 kcal 4g proteine 2g grăsimi 17g carbohidrați

Ingrediente

ceapa, cartofi, patrunjell, praz, ulei-de-rapita, supa-de-legume, cimbru, sare, piper

Mod de preparare

Decojiți cartofii și ceapa, curățând, în același timp, pătrunjelul. Tăiați toate legumele – mărunțiți ceapa, tăiați cartofii și pătrunjelul cubulețe și prazul în cerculețe.

Într-o oală, încingeți puțin ulei, adăugați ceapa, pătrunjelul și cartofii și prăjiți 5 minute la foc mediu.

Adăugați prazul și prăjiți încă 5 minute.

Turnați supa de legume peste legumele călite și adăugați cimbrul, sarea și piperul. Lăsați întregul amestec să fiarbă la foc mic, până ce cartofii vor deveni moi (15 minute).

Turnați apoi ½ din supă într-o altă oală și pasați-o cu un blender de mână. Turnați-o apoi înapoi în restul supei.