Să mâncăm sănătos devine Mandimu Mai multe despre Mandimu

Supă de morcovi

Supă de morcovi

53 min 43 min Ușor 4 porții

Această supă este pentru toată lumea - vegani și vegetarieni, precum și pentru persoanele cu intoleranță la lactoză. Se prepară fără smântână și se bazează exclusiv pe legume.

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

136 kcal 2g proteine 7g grăsimi 16g carbohidrați

Ingrediente

salota, usturoi, morcov, ulei-de-masline, supa-de-legume, rozmarin, zahar-din-flori-de-nuca-de-cocos, sare, piper

Mod de preparare

Se toacă mărunt șalota și usturoiul. Se curăță și se taie morcovii în felii.

Se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline într-o oală.

Adăugați șalota și usturoiul și sotați la foc mediu timp de aproximativ 2 minute.

Adăugați morcovii tăiați și continuați să sotați la foc mediu încă 5-10 minute.

Se toarnă stocul de legume și se fierbe la foc mic până când morcovii sunt moi (aproximativ 20-30 de minute).

La final, se sărează, se piperă și se adaugă rozmarinul.

Se lasă supa finită să se răcească, se mixează cu un blender de mână și se îndulcește cu zahăr de cocos, dacă se dorește.