Să mâncăm sănătos devine Mandimu Mai multe despre Mandimu

Tăieței de orez cu carne de vită

Tăieței de orez cu carne de vită

25 min 15 min Medie 2 porții

Dacă vă place bucătăria asiatică, cu siguranță vă va plăcea această rețetă de tăiței de orez cu carne de vită și legume. Va umple bucătăria cu mirosul de ghimbir și usturoi și, datorită tăițeilor de orez, nu este nici prea calorică.

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

617 kcal 34g proteine 25g grăsimi 65g carbohidrați

Ingrediente

carne-de-vita, usturoi, ghimbir, amidon-de-porumb, ulei-de-floareasoarelui, ardei-rosu, ceapa, sos-de-soia-tamari, miere, supa-de-legume, taietei-de-orez, ceapa-verde

Mod de preparare

Se pun tăițeii de orez într-o oală cu apă rece și se lasă la înmuiat. Tăiați carnea în fâșii și puneți-o într-un castron. Se adaugă cățeii de usturoi pisați.

Se decojește ghimbirul și se rade fin. Adăugați ghimbirul în carne împreună cu făina de porumb și o lingură de ulei. Se asezonează cu sare și piper. Se amestecă bine și se lasă deoparte.

Acum pregătiți legumele. Se taie ardeii în fâșii subțiri și ceapa în felii.

Se încălzește o tigaie antiaderentă și se pune în ea carnea marinată. Se prăjește carnea pe toate părțile (20 de minute), apoi se adaugă în tigaie ceapa tocată și bucățile de ardei.

Se călesc împreună timp de aproximativ 5 minute. Apoi se adaugă tamari, mierea și bulionul (sau apa). Se amestecă bine și se lasă sosul să se îngroașe puțin.

Se aduce la fierbere apa cu tăiței de orez și se verifică regulat tăițeii pentru a nu se găti prea tare. Gătiți tăițeii de orez în timpul indicat pe ambalaj, care de obicei este de doar câteva minute.

Se servește carnea împreună cu tăițeii și presărată cu rondele de ceapă verde.