Să mâncăm sănătos devine Mandimu 🩵

Terci de ovăz la cuptor

Terci de ovăz la cuptor

45 min 30 min Ușor 6 porții

Terciul de ovăz este un mic dejun clasic care te umple pentru câteva ore. Ați încercat vreodată versiunea noastră?

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

377 kcal 10g proteine 17g grăsimi 45g carbohidrați

Ingrediente

banane, miere, fulgi-de-ovaz, praf-de-copt, lapte-de-soia, nuci-pecan, oua, fulgi-de-nuca-de-cocos, unt-de-arahide, ulei-de-nuca-de-cocos

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Într‑un bol mare, zdrobiți bananele cu furculița. Adăugați mierea și amestecați totul.

Treptat, adăugați fulgii de ovăz, praful de copt și, la final, laptele de soia.

Amestecați în aluat nucile pecan, ouăle și miezul de nucă de cocos, împreună cu untul de arahide.

Ungeți o formă mică de copt (15 cm × 15 cm) cu uleiul de nucă de cocos și turnați aluatul.

Coaceți terciul în cuptor la 170–180°C, timp de 30 de minute.

Împărțiți terciul în 6 boluri și serviți.

RECOMANDARE

Puteți adăuga în aluat câteva stafide, curmale sau orice tip de nuci doriți. Nouă ne place mult terciul servit cu sirop de curmale, banane feliate și iaurt skyr.