Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

Baton cu nuci

Gustări sănătoase

Baton cu nuci

55 min 55 min 45 min 45 min Ușor Ușor 15 porții 15 porții

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

221 kcal 5 g proteine 9 g grăsimi 29 g carbohidrați

Ingrediente

Fulgi de ovăz, Nuci, Semințe de floarea-soarelui, Curmale, Merișoare, Fructe de Goji, Banane, Piure de fructe de mere, Ulei de nucă de cocos, Miere, Scorțișoară, Ghimbir

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190°C.

Într‑un bol mare, adăugați fulgii de ovăz, nucile mărunțite și semințele de floarea soarelui.

Tăiați curmalele în bucățele și adăugați‑le în bol, împreună cu merișoarele și goji.

Zdrobiți banana cu furculița și amestecați‑o în bolul cu res‐ tul ingredientelor deja adăugate, completați cu piureul de me‐ re, uleiul de nucă de cocos, mierea, scorțișoara și ghimbirul.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt.

Întindeți în tavă amestecul, într‑un strat de 1,5 cm grosime. Coaceți la 180–190°C, timp de 35–45 de minute.

Tăiați batonul în bucăți egale și serviți.

RECOMANDARE

În conținutul batoanelor puteți adăuga orice fruct deshidratat sau orice tip de nuci doriți.