Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

Bile de fulgi de ovăz la cuptor

Rețete de Crăciun

Bile de fulgi de ovăz la cuptor

25 min 25 min 15 min 15 min Ușor Ușor 25 bucăți 25 bucăți

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

108 kcal 2 g proteine 7 g grăsimi 9 g carbohidrați

Ingrediente

Fulgi de ovăz, Fulgi de nucă de cocos, Curmale, Sirop de orez, Nuci, Cacao olandeză (cacao de copt), Lapte, Ulei de nucă de cocos

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 140 °C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.

Se amestecă fulgii de ovăz cu fulgii de cocos.

Adăugați la aluat curmalele tocate mărunt, siropul, nucile și cacaua.

Cu ajutorul laptelui și al uleiului de nucă de cocos, amestecul devine o masă lipicioasă - din care trebuie să se formeze 25 de bile egale.

Se repartizează bilele pe tava de copt pregătită și se coc timp de 15-20 de minute la 140-150 °C.