Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

Biscuiți sărați integrali

Gustări sănătoase

Biscuiți sărați integrali

55 min 55 min 20 min 20 min Medie Medie 30 bucăți 30 bucăți

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

69 kcal 2 g proteine 3 g grăsimi 8 g carbohidrați

Ingrediente

Făină de spelta, Făină de ovăz, Făină de hrișcă, Praf de copt, Ulei de măsline, Lapte bătut, Lapte, Semințe de mac, Semințe de susan, Semințe de Chia, Sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Într‑un bol, amestecați toate tipurile de făină, praful de copt, sarea, uleiul de măsline, laptele bătut și laptele semidegresat. Amestecați și adăugați apoi macul și semințele de susan și de chia.

Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați‑l să se odih‐ nească timp de 30 de minute.

După 30 de minute, întindeți aluatul pe puțină făină în‐ tr‑o grosime de 3 mm.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Transferați aluatul întins pe tavă și tăiați‑l în aproximativ 30 de bucăți egale. Coaceți biscuiții la 170−180°C, timp de 20 de minute. Lăsați biscuiții la răcit și apoi serviți.

* Făina de hrișcă are o mulțime de potasiu, de calciu, de fier și de zinc. Este ideală pentru detoxificarea organismului și ajută la tratarea ulcerului gastric.

RECOMANDARE

Biscuiții de casă sunt nemaipomenit de buni cu guacamole.