Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

Bombă sănătoasă cu cacao

Gustări sănătoase

Bombă sănătoasă cu cacao

75 min 75 min 45 min 45 min Ușor Ușor 8 porții 8 porții

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

287 kcal 7 g proteine 9 g grăsimi 43 g carbohidrați

Ingrediente

Morcov, Banane, Măr, Fulgi de ovăz, Cacao olandeză (cacao de copt), Sirop de arțar, Ulei de nucă de cocos, Praf de copt, Apă, Fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 °C.

Curățați morcovii, răzuiți-i pe răzătoarea mică și presați-i, pentru a scurge sucul în exces.

Decojiți bananele și îndepărtați cotoarele din măr. Amestecați fructele împreună într-un procesor de alimente.

Măcinați în procesorul de alimente fulgii de ovăz, până vor deveni o făină. Adăugați toate ingredientele pentru blat într-un bol și amestecați, pentru a forma un aluat.

Pregătiți-vă o formă de tort, cu un diametru de 25 cm și tapetați-o cu hârtie de copt. Puteți unge marginile cu ulei de nucă de cocos și să tapetați tava cu nucă de cocos măcinată, pentru ca marginile prăjiturii să nu se lipească.

Turnați aluatul în forma pregătită.

Coaceți aluatul la 180 °C, timp de aproximativ 45 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă aluatul s-a copt. În cazul în care scobitoarea este umedă și vor fi pe aceasta resturi de aluat, lăsați aluatul încă puțin în cuptor.

Până se va coace aluatul, pregătiți-vă glazura, prin a decoji bananele și a le amesteca în procesorul de alimente cu pudra de cacao.

Lăsați aluatul să se răcească și apoi turnați peste acesta glazura pregătită.