Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

Brioșe cu morcovi și glazură de iaurt

Gustări sănătoase

Brioșe cu morcovi și glazură de iaurt

45 min 45 min 25 min 25 min Ușor Ușor 12 bucăți 12 bucăți

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

255 kcal 6 g proteine 15 g grăsimi 25 g carbohidrați

Ingrediente

Morcov, Măr, Banane, Ouă, Ulei de nucă de cocos, Miere, Făină de spelta, Lapte, Praf de copt, Bicarbonat de sodiu, Scorțișoară, Sare, Iaurt alb, Semințe de Chia, Fructe de Goji

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Spălați morcovul și mărul, curățați‑le și plasați‑le într‑un mixer sau într‑un procesor de alimente, împreună cu banana, ouăle, uleiul de nucă de cocos și mierea. Omogenizați totul la setarea maximă, apoi transferați într‑un bol mare.

Cerneți în bol făina de alac, adăugați laptele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea. Amestecați bine.

Împărțiți aluatul creat în 12 coșulețe pentru brioșe și coaceți la 170–180°C, timp de 25 de minute.

În timp ce se coc brioșele, creați glazura, prin amestecarea iaurtului cu mierea și semințele chia.

Lăsați brioșele să se răcească, apoi turnați peste fiecare din ele glazura din iaurt, decorați cu fructe goji și serviți.

RECOMANDARE

Înainte de a coace aluatul, puteți adăuga 100 g de merișoare deshidratate.