Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

Broccoli gratinat

Feluri principale

Broccoli gratinat

35 min 35 min 25 min 25 min Ușor Ușor 2 porții 2 porții

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

355 kcal 19 g proteine 16 g grăsimi 35 g carbohidrați

Ingrediente

Broccoli, Cartof dulce, Ouă, Smântână, Usturoi, Sare, Piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 °C.

Umpleți o oală mare cu apă pe jumătate. Decojiți cartofii dulci și tăiați-i în felii de grosime de aproximativ 0,5 cm. Spălați broccoli-ul și tăiați-l în buchețele.

Introduceți buchețelele de broccoli și cartofii dulci în apa clocotită și fierbeți 2 minute la foc mediu. După ce s-au fiert, mutați legumele într-un vas de copt mic (20 cm × 30 cm).

Între timp, bateți ouăle, împreună cu usturoiul zdrobit și smântâna pentru gătit și turnați acest amestec peste legumele din vasul de copt. Presărați cu sare și piper și coaceți la 170–180 °C, timp de 15–20 de minute.