Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

Budincă cu fructe de pădure

Gustări sănătoase

Budincă cu fructe de pădure

25 min 25 min 15 min 15 min Ușor Ușor 4 porții 4 porții

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

297 kcal 11 g proteine 11 g grăsimi 38 g carbohidrați

Ingrediente

Lapte de soia, Ouă, Extract de vanilie, Miere, Amidon de cartofi, Ulei de nucă de cocos, Fulgi de ovăz, Scorțișoară, Fructe de pădure

Mod de preparare

Turnați 150 ml de lapte într-un bol și adăugați gălbenușurile, esența de vanilie, mierea și amidonul.

Amestecați totul bine, pentru a nu se crea cocoloașe.

Turnați restul laptelui într-o oală și puneți-l să fiarbă la foc mediu.

Adăugați apoi conținutul bolului în oală și amestecați, până se va închega totul.

Pregătiți-vă o tigaie antiaderentă și încingeți uleiul de nucă de cocos în aceasta. Adăugați apoi fulgii de ovăz și prăjiți-i la foc mic, aproximativ 5 minute, până vor deveni aurii. La final, adăugați peste fulgii de ovăz scorțișoara.

În 4 pahare, adăugați budinca, apoi fulgii de ovăz și, la final, fructele de pădure. În cazul în care nu doriți să serviți budinca imediat, adăugați fulgii de ovăz doar înainte de servire.

Budinca rezistă maxim 3 zile în frigider.

RECOMANDARE

V-au mai rămas fulgi de ovăz cu scorțișoară? Adăugați-i, de exemplu, în iaurt, la micul dejun.