Preîncălziți-vă cuptorul la 180°C.
Clătiți lintea cu apă rece. Transferați-o apoi într-o oală și turnați peste ea 600 ml de apă. Fierbeți lintea aproximativ 12–15 minute până va deveni moale.
Scurgeți lintea și lăsați-o să se răcească un timp scurt. Transferați apoi lintea răcită într-un bol și adăugați ceapa mărunțită, maghiranul, sarea, făina, fulgii de ovăz și ouăle.
Frământați totul, până veți obține un aluat compact, care se poate modela sub formă de chifteluțe. În cazul în care aluatul este prea lichid, adăugați puțină făină. În cazul în care este prea solid, adăugați puțin lapte sau eventual, un ou. Din aluat, formați 10–12 chifteluțe.
Încingeți 2 linguri de ulei de floarea soarelui într-o tigaie. Prăjiți chifteluțele aproximativ 2–3 minute pe fiecare parte.
Îndepărtați apoi tigaia cu tot cu chifteluțele de pe foc și transferați-o în cuptor. Coaceți chifteluțele la 180°C, timp de 10–11 minute.