Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

Caramel de cocos

Gustări sănătoase

Caramel de cocos

40 min 40 min 30 min 30 min Ușor Ușor 1 porții 1 porții

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

1198 kcal 10 g proteine 94 g grăsimi 78 g carbohidrați

Ingrediente

Lapte de nucă de cocos, Zahăr din flori de nucă de cocos, Ulei de nucă de cocos, Sare

Mod de preparare

Într‑o cratiță, adăugați laptele de cocos și zahărul, încălzind la foc mediu timp de 10 minute.

După 10 minute, dați focul la mai mic și amestecați continuu, până se va închega amestecul (va dura aproximativ 25–30 de minute).

La final, adăugați uleiul de nucă de cocos și puțină sare.

Lăsați caramelul să se răcească și apoi transferați‑l într‑un recipient de sticlă cu capac. Caramelul rezistă în frigider aproximativ o săptămână.

RECOMANDARE

Caramelul se poate folosi pentru îndulcirea deserturilor, iaurtului sau pe post de glazură pentru chec.