Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

Cartofi dulci „prăjiți”

Gustări sănătoase

Cartofi dulci „prăjiți”

35 min 35 min 25 min 25 min Ușor Ușor 4 porții 4 porții

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

171 kcal 2 g proteine 7 g grăsimi 25 g carbohidrați

Ingrediente

Cartof dulce, Ulei de măsline, Rozmarin, Sare, Piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 160°C. Curățați cartofii dulci și tăiați‑i sub formă de bețișoare (ca și pentru cartofi prăjiți) sau feliuțe subțiri. Plasați‑i într‑un bol. Amestecați cartofii dulci cu uleiul de măsline, rozmarinul, sarea și piperul.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și împrăștiați cartofii uniform pe aceasta. Plasați tava în cuptor și coaceți la 150–160°C, timp de 20–25 de minute. Împărțiți cartofii în 4 farfurii și serviți.