Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

Cartofi la cuptor cu ciuperci

Feluri principale

Cartofi la cuptor cu ciuperci

60 min 60 min 50 min 50 min Medie Medie 4 porții 4 porții

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

385 kcal 14 g proteine 18 g grăsimi 43 g carbohidrați

Ingrediente

Cartofi, Morcov, Ciuperci, Ulei de măsline, Ricotta, Lapte de soia, Usturoi, Sare, Piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Decojiți cartofii și morcovul și tăiați‑i în felii subțiri, procedând la fel și cu ciupercile.

Într‑o oală, încălziți o linguriță de ulei de măsline, adăugați ciupercile și căliți‑le la foc mediu aproximativ 5 minute, apoi îndepărtați‑le de pe foc.

Adăugați în oală brânza ricotta, laptele de soia, sarea și piperul. Urmează să adăugați cartofii felii, morcovii și usturoi‐ ul zdrobit, amestecând totul bine.

Transferați amestecul într‑o tavă adâncă și coaceți la 170–180°C, aproximativ 45 de minute.

RECOMANDARE

Serviți cartofii decorați cu câteva frunze proaspete de pătrunjel.