Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

„Cartofi prăjiți” din morcovi

Gustări sănătoase

„Cartofi prăjiți” din morcovi

40 min 40 min 35 min 35 min Ușor Ușor 4 porții 4 porții

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

105 kcal 1 g proteine 7 g grăsimi 9 g carbohidrați

Ingrediente

Morcov, Ulei de măsline, Paprika afumată, Chilli, Sare, Piper, Cimbru

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 160°C. Curățați morcovii și tăiați‑i sub formă de bețișoare (ca și pentru cartofi prăjiți). Într‑un bol, amestecați uleiul de măsline, boiaua, ardeiul iute, cimbrul, sarea și piperul. Adăugați apoi feliile de morcovi și amestecați bine.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și împrăștiați morcovii pe aceasta. Coaceți morcovii la 150–160°C, timp de 30–35 de minute.

Împărțiți feliile de morcovi în 4 farfurii și serviți.