Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

Cartofi dulci „prăjiți”

Salate și garnituri

Cartofi dulci „prăjiți”

35 min 35 min 25 min 25 min Ușor Ușor 2 porții 2 porții

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

340 kcal 4 g proteine 14 g grăsimi 50 g carbohidrați

Ingrediente

Cartof dulce, Ulei de măsline, Paprika afumată, Sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Decojiți cartofii dulci și clătiți-i. Tăiați-i cu un cuțit ascuțit sub forma unor cartofi prăjiți lungi.

Într-un bol mare, amestecați cartofii dulci cu uleiul de măsline, sare și boiaua, astfel încât să fie complet acoperiți în ulei ca să nu se ardă în cuptor.

Coaceți cartofii aproximativ 10 minute, apoi scoateți-i din cuptor și întoarceți-i, pentru a se coace pe toate părțile uniform.

Coaceți încă aproximativ 10 minute și pe cealaltă parte și apoi serviți.