Să mâncăm sănătos devine Mandimu.

Gogoși integrale la cuptor

Gustări sănătoase

Gogoși integrale la cuptor

110 min 110 min 10 min 10 min Greu Greu 18 bucăți 18 bucăți

Valori nutriționale la o porție/bucată

Adaugă la favorite

181 kcal 4 g proteine 5 g grăsimi 30 g carbohidrați

Ingrediente

Făină de spelta, Drojdie uscată, Zahăr din trestie de zahăr, Unt clarificat, Lapte de ovăz, Extract de vanilie, Ouă, Ștevia, Marmeladă fără zahăr

Mod de preparare

Puneți făina într-un bol mare și faceți o adâncitură în mijloc. Sfărâmați drojdia în aceasta, apoi adăugați 10 g de zahăr din trestie și 2 linguri de unt. Acoperiți bolul și lăsați drojdia să fermenteze.

Apoi adăugați în bol untul încălzit, laptele, esența de vanilie, gălbenușurile și stevia.

Frământați bine aluatul și apoi acoperiți-l și lăsați-l o oră la crescut.

Întindeți apoi aluatul pe o suprafață presărată cu făină, în grosimea de 5 mm și apoi tăiați cercuri cu un pahar sau cu o formă.

Uniți straturile cu ajutorul degetelor. Continuați la fel și cu restul aluatului.

Plasați gogoșile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le să crească încă 20 de minute. Preîncălziți-vă cuptorul la 190°C.

Coaceți gogoșile la 190°C timp de aproximativ 10 minute. Pulverizați peste gogoși stevia pulbere și serviți imediat.

Observație: Desigur, gogoșile coapte nu vor fi atât de pufoase și grase ca cele prăjite pe care le putem găsi în magazine.