Să mâncăm sănătos devine Mandimu Mai multe despre Mandimu

Supă cremă de dovleac

Supă cremă de dovleac

75 min 45 min Medie 4 porții

Toamna, când peste tot sunt numai dovleci, nu se poate să nu pregătim o supă nemaipomenită, din dovleac hokkaido. Această rețetă vă va încălzi sufletul în zilele friguroase și va alunga toate substanțele toxice din corp. În plus, nu trebuie să vă faceți griji pentru eventualele deșeuri, deoarece dovleacul hokkaido se fierbe complet în supă. Este momentul perfect ca să vă bucurați de o doză grozavă de vitamine și de minerale înainte de începutul iernii!

Rețetă

Adaugă la favorite

Valori nutriționale la o porție/bucată

170 kcal 4g proteine 10g grăsimi 15g carbohidrați

Ingrediente

ceapa, unt-clarificat, dovleac-hokkaido, supa-de-legume, usturoi, nucsoara, sare, smantana-de-soia

Mod de preparare

Într-o oală medie, încălziți untul clarificat, adăugați ceapa mărunțită, călind-o.

După aproximativ 5 minute, adăugați dovleacul curățat și tăiat cubulețe împreună cu usturoiul zdrobit și căliți încă 5 minute.

Turnați supa de legume peste dovleac, puneți capacul și fierbeți aproximativ 30–35 minute.

Îndepărtați oala de pe foc și lăsați supa să se răcească, apoi pasați-o cu un blender de mână, până veți obține o cremă delicată.

Condimentați supa și turnați smântâna. La final, amestecați și serviți.